Luminează tu de altul saltă-n umbră.

Fii ca un soare tu de altul saltă-n umbră.

Fii tu Înțelegere, când altul încă nu-nțelege.

Amintește-ți că fiecare are ritmul său de autocunoaștere și creștere, și da, unii chiar încă nu au capacitatea de a înțelege anumite lucruri, încă, mintea nu-i atât de extinsă la acel nivel de discernământ pe care tu l-ai dezvoltat. În acest punct al înțelegerii crește și se manifesta compasiunea, căci nu-l privești de sus, ci prin înțelegerea că are nevoie de timp și spațiu să experimenteze, parcurgă singur anumite etape, lecții.

Arată tu calmul, când altul e zbucium și furie. Arată tu că liniștea există, când altul urlă de suferința ce-macină pe dinăuntru.

Furia e o suferința care strigă din interior ca mesaj al sufletului de neputința de a iubi și lipsa liniștii. Furia emanată din altul dacă nu-i hrănită cu acelaș sentiment nu se va menține mult.

E provocator însă nu imposibil, să păstrezi calmul când altul țipă, căci ai discernământul că țipă din lipsa iubirii se sine.

Să ne menținem discernământul dobândit, să-l cultivam și manifestam prin fapte.

~ Cred, e cel mai mare ajutor să arăți că poți iubi când altul ura și-o revarsă.

~ Să manifești liniștea când altul zbucium este.

~ Să-i ierți comportamentul, căci e doar un comportament, ce ființa îl experimentează pentru a învață o lecție, și nu ființa însăși. Și chiar de vezi, simți, că nu-i corect ce face, Amintește-ți că consecințele el și le va asuma odată și odată. Încercând să-l ajuți, făcând lucrurile în loc lui, îl limitezi defapt de a experimenta și învăța lecția care sufletul și-a ales-o.

Fie Pace și Bucurie !!!

2 răspunsuri la „Luminează tu de altul saltă-n umbră.”

  1. Atât de multe lecții folositoare in doar câteva rânduri. Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc, să ne fie de folos !!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com