Când ultima dată ți-ai cuprins sufletul ?!

on

Plecând de la ideia că suntem creatorii propriei realităti, și atât oamenii cât și situatie din exterior ne sunt oglinzi ce ne oglindesc atât partea frumoasa, cât și partea ce are nevoie de corecție , vom accepta mai ușor interiorul nostru și vom recunoaște atât rănile interioare ce ne spun că caută a fi vindecate, cât și lumina, iubirea și bucuria care ne sunt oglindite. Cu partea de iubire și lumina acceptăm repede , mai dificil ne este să ne acceptam și partea ce așteaptă a fi corectată.

Gunoiul de sub covor tot gunoi rămâne chiar de nu se vede. Evitând rănile sau și fricile, să evităm a crede că ele vor dispărea de la sine. Deseori e greu să ne recunoaștem rănile și fricile, credem că vom fi judecați , socotiți ca oameni slabi, însă nu-i așa. Recunoașterea declanșează eliberarea lor. Dă dovadă de curaj și putere să fii sincer cu tine însuți, arătând dorința de a te confrunta , de ați depăși propriile limite spre ați scoate adevarata valoare la lumină ce stă dincolo de frici și răni.

„Rana este locul pe unde intră lumina „

___ Rumi

Cum ne vindecăm ? Întâi prin recunoașterea lor, asumarea ca experiențe ce nu ne sunt potrivite, ca greșeli din care învățam. Mai apoi prin iertare , iertarea celor ce nu ne-au văzut , simțit , apreciat adevărata valoare și iertarea cu noi înșine care uneori e cea mai grea iertare . E greu să ne asumam propriile greșeli , însă odată făcute ne deschidem noului cu pași mici și atenție cu vigilență spre ce orizonturi noi suntem îndrumați să privim. Important e să nu ne concentrăm pe eșec , pagube , greșeli , sau că ni se închid uși, mai bine să ne uităm pe ce vrea Universul să ne arate . În majoritatea cazurilor, când ni se închide o ușă sau viata ne face să înțelegem că o situație, relație nu mai merge, pierdem din vedere că poate vrea să ne arate că se deschide o alta ușă care este mai bună și potrivită, noi însă din starea de constrângere pierdem din vedere alte oportunități prin alte căi , și decidem să stăm în acea stare de eșec atragând tot energii de aceeași calitate. În astfe de momente e oportun să lăsam controlul din mâini , să curgă ca nisipul printre degete, observând din starea de Detașare ce altceva putem face , care ne este portivit și ne place in acel momment .

Însă chiar dacă ne supăra cei din jur să ne cuprindem inima noastră , să ne cuprindem sufletul spunându-i : ” Iartă-mă că încă nu te iubesc suficient ca să te regăsesc prin cei din jurul meu ”

LoRa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.