Calea spre schimbare

„Fii tu însuți schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”

Mahatma Gandhi

Calea cea mai scurta a afla răspunsul este sinceritatea.

Lumea are frica de adevar privit in ochi, frica de necunoscut , frica de lumină, și nu de adevarul altuia ci de propriul adevăr .

Da , ca sa recunoști un adevăr ai nevoie de curaj. Frica de necunoscut e teribila pentru unii, și in acelaș timp este calea cea mai scurta către libertate. Dar oare, propria temnița, nu-i menținerea în acceași buclă, în aceesi zona de confort . Schimbarea nu vine prin schimbarea totala a zonei, care ar putea fi chiar potrivită prntru unii, dar sa nu uitam ca suntem complexi și fiecare își are ritmul său. Schimbarea sănătoasă e când faci un pas, un mic pas din cercul in care te afli în celălat cerc, din zona în care ești in cealaltă. Și dacă ești aliniat la voința sufletului tău vei observa că și lucrurile se aranjează de la sine, de parca se deschid cerurile și universul îți arată următorii pași. Schimbările nu vin brusc și peste noapte, ele se produc în timp cu pași mici, cu asumarea consecințelor ce pot apărea. Aici e punctul forte a curajului, asumarea consecințelor ce pot fi . Cel ce și le asumă dă dovadă de sinceritate , curaj și asumare. N-are cum greși când trăiește propriul adevăr, mai degrabă devine și un exemplu pentru alții .

Fiind sincer cu propria persoana, e cea mai ușoară și scurta cale spre adevarul inimii.

Sa trăiești adevarul inimii folosești rațiunea pentru a discerne ce e potrivit pentru tine și ce nu. Cu sufletul din templul inimii și cu conștiința din spirit îți trăiești adevarul propriu, care nu înseamnă ca este și cel absolut universal , nu, e doar adevarul tău , și e potrivit trairilor tale in acel moment al vieții. Exista oare adevăr absolut? la nivelul la care suntem cred e mare întrebare ca căutam acum un răspuns. Sufletul are nevoie de libertate, ăsta e adevarul lui absolut . Asta e libertatea , libertatea de a alege și trăi în propriul adevăr.

Ești liber atunci când ești liber tu cu tine. Și sincer tu cu tine în adevarul tău. Ești liber să fii sincer și să-ți accepti alegerile din trecut. Asumarea consecințelor, și din acel punct de adevăr vezi pașii care te duc spre o noua cale , o nouă schimbare, care nu vine peste noapte ci in timp. Cu răbdare și perseverenta făcand pași ajungi la schimbarea și libertatea dorită. Libertatea fiind acea de a putea alege să fii sincer cu tine, recunoscând poate chiar și unele alegeri din trecut care poate acum nu au rezultatul dorit, dar sinceritatea cu care privești lucrurile și dorești a face o schimbare deja arată curajul libertății lăuntrice ale sufletului ce acută a ieși la lumina și deci deja ești in schimbare , deci Bucură-te . Bucură-te că ești conștient a înțelege astfel de lucruri , înseamnă că dacă citești și ai înțeles ce am scris ești pe calea libertății tale proprii . Libertatea defapt , e libertatea sufletului și a alegerilor tale, restu sunt doar măști , dogme, convingeri, programe, doar măști, învelișuri ale unor răni din aceasta viață sau alta, tipare mentale din acesta societate …etc.

Omul e bogat când simte starea care vine din interior nu din bunuri. Bunurile sunt necesare doar a parcurge calea fericirii nu fericirea însăși.

LoRa

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” – acesta este citatul care pe mine reuseste sa ma motiveze in ceea ce imi propun si in ceea ce fac.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.