Istorioara inspirațională

„Soacra mea ( americanca) are 89 de ani și merge la gym de trei ori pe săptămâna; pentru a rămâne flexibila și cu tonus bun.

La 70 de ani a deschis o noua firma și la 75 s-a recăsătorit, după ce a fost văduva un deceniu.

Aparține unui club de arte care organizează concerte și expoziții, merge frecvent la teatru, la cinema și evenimente artistice.

Aparține și unui club ( book club) și in fiecare luna citește o carte ( aceeasi toti membrii clubului) pe care împreuna o dezbat. E un pretext pentru a sta activ, curios și conectat social, pentru a lua ceaiul cu prieteni.

Folosește un iPhone pe care își comanda Uber și cu care face poze.

Merge la un curs de istorie pentru ca “ history always interest me and finally I have time to find more about it”.

Este născuta in 1930, in anul Caprei in zodia Balantei.

Niciodată nu vorbește despre boli, bolnavi, tratamente, dureri sau neplăceri. Niciodată nu vorbește rau despre oameni și nu exprima păreri nesolicitate. Întotdeauna vrea sa știe ce este nou in știința, ce este “ Current” la moda – in design, in muzica, cinema, fashion.

Este foarte punctuală, disciplinata, și “ considerate” ( ii pasa de ceilalți).

Foarte multe dintre cele enumerate mai sus nu implica a cheltui bani , ci o anume atitudine și viziune asupra vieții. E important sa subliniez asta pentru ca….

In acest timp , la jumătate de Glob distanță, părinții mei care au 70 +, merg lunar la medicul de familie, după o rețeta. Se consuma și se cearta din cauza evenimentelor din politica, folosesc telefoane cu taste și știu toate bolile celor apropiați,inclusiv tratamentele ce le urmeaza. Atitudinea lor, deși se vrea deschisă, este in generală guvernata de “ NU” ( nu se poate, nu este sănătos, nu ii cunosc, nu merge culoare deschisă la vârsta mea, nu are efecte secundare ? )

Ei nu merg la evenimente pentru ca este aglomerat / gălăgie/ dezordine/ departe/ canicula / ger/ prea periculos.

Ieșirile lor sociale sunt la clinica, la piata, in familie, scurte călătorii, la biserica.

A, și au un cavou bine pus la punct, și taxele bisericești, anuale, plătite la zi.

Stau și ma întreb unde, cum și de ce se produce acesta discrepanta între stilul lor de viața. Cum seniorii vestici au decis sa meargă la un free – concert, iar cei romani sa stea pe banca, cu vecinii lor și sa vorbească despre reumatism?”

Textul e preluat

M-a inspirat această povestioară și am decis să v-o dau și vouă!!!

Zi inspirată!!! 💞🤗

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc Lora!
  Daca-mi permiti o sa incerc o parere personala referitor la situatia expusa de tine mai sus. Poate ca multi vor tinde sa spuna ca IPhone-ul senioarei din vest costa ceva bani, echipamentul pentru Gym costa, hainele pentru concerte costa, a te transporta dintr-o parte in alta costa si ca seniorii nostrii din Romania de 70+ nu au acesti bani dintr-o pensie medie de EUR 250/luna, ………..eu o sa zic altceva. Parerea mea este ca seniorii nostri au trait aproape toata viata lor activa in comunism, cu multe lipsuri si nevoi, cu un sistem opresiv care daca aveai propriile pareri sau nu executai ceea ce iti era trasat atunci riscai totul, inclusiv liberatea si chiar viata. Toate acestea i-au limitat in actiunile si libertatile lor, au fost depersonalizati, au fost invatati ca ei nu conteaza si ca nu au drepturi si i-au transformat in ceea ce sunt azi…..adica se uita la TV, stau pe banca in parc, se duc la medic si………din pacate, in mare parte, isi asteapta …..sfarsitul.
  Eu le trimit toata compasiunea si intelegerea mea tuturor seniorilor si le doresc sa se bucure de viata asa cum inteleg ei sa o faca, chiar daca ar putea sa si-o schimbe.
  PS: In cazul in care acest comentariu este considerat inoportun, rog sa fie sters.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Aprceziez mult gestul tău și mă alătur celor spuse referitor la compasiunea trimisă!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.