Win-Win

„Înțelepciunea nu înseamnă să fii salvator în extrema, ci să faci totul dintr-o stare de echilibru , afică să ajuți pe altul fără să-ți faci ție rău în acest proces. ”

Djwal Khul

În terapiile ce le fac, des întâlnitele obstacole sunt din cauza extremelor de altruism și egoism. Or prea mult se oferă, timp , spațiu , acea zonă unde nu poți spune „nu” or, prea puțin se ia, unde convingerea care am fost învățați de mici „iubește aproapele ca pe tine însuti „, modalitatea care e departe de echilibru, cel puțin e a doua treaptă din echilibru . E ceva mai sublim. Or, pentru a reuși să iubești aproapele trebuie să știi ce e iubirea, să simți tu însuți acea trăire ca mai apoi să iubești și aproapele ca pe tine însuți.

Sunt întrebată des, dar oare ceea ce spui nu-i egoism ?

Depinde din ce punct privim. Egoismul e atunci când tu te pui întâi în fața tuturor, și asta e extrema cealaltă a altruismului . Punându-se pe pedistal în fața tuturor nu e altceva decât dorința de a demonstra că el merită cel mai mult, uitând că nu e singurul pe pământ care merita mult. Toți merităm , și de sus suntem priviți ca egali, să ne amintim cât mai des asta.

Dacă tu nu stai bine cu tine însuți asta vor simți și cei din jur, și atunci e cu totul altceva ce transmiți, și e pe departe a fi iubire.

Îndrumarea de a împărtăși iubire și numai pozitiv se tot răspândește . A sta mai pe lângă pozitiv, oferiți mai mult pozitiv, gândiți pozitiv și tot așa… Iubirea se simte , nu poți împărtăși ceea ce nu știi ce este, și asta se observă în zâmbetul ce caută să arate „pozitiv „, și nu e. Dacă suntem mai atenți se obsearvă chestiile astea, căci fiecare are decodificator în interior său care simte exact cum stau lucrurile. Și ori de câte ori se va tenta de transmis zâmbete și cuvinte pozitive fără acel conținut de iubire, va fi doar o scoarță, mască. O mască ce ascunde multe traume. Cu părere de rău asta este. De aia se spune Fii , atunci când ești acel conținut de iubire aia transmiți și altora, în rest e doar o mască a unui zâmbet ce arată multă durere și suferință ce caută a fi eliberată .

Conținutul e iubirea, esența e ea Creația. Învelișul , exteriorul vizibil , scoarța , imaginea, structura e el Creatorul.

Cred că poziția potrivită ar fi

– Win-Win –

Dai de la tine ceea ce poți și știi că poți oferi așa ajuți , oferi serviciul tău . Te retragi și spui nu când la fel nu știi, nu poți, sau nu ai, nu conții ceea ce ți se cere. Și cum în univers sunt toate potrivite, va apărea și situația sau persoana potrivită care va completa ceea ce tu reușești a da. Astfel fornmându-se un Echilibru dintre părți .

Când se găsește calea unde toți au de câștigat. O completare și coeziune dintre părți și acel echilibru îl regăsim și în Ying și Yang

Yin și Yang / echilibru dinte el și ea, alb și negru, zi noapte , creație și creator , masculin și femini, egoism și altruism, a primi și a da…etc.

Făcand lucrurile din perspectiva win-win, toți au de câștigat și învățat. Întâi ai grijă de tine ca să poți avea grija și de altul. Ajutând pe tine automat ajuți și pe celălat. Fii schimbarea care vrei s-o vezi în lume. Învață sa spui Da și Nu potrivit situației. Mai mult probabil să învățam a spune nu. Spui Nu când ; nu știi, nu poți , nu simți să faci sau să spui, să dai anumite lucruri.

Și aici fac legătura cu testul din articolul trecut – ” Cinci persoane cele mai importante din viața ta” așa vom testam și iubirea de sine . Deci…, ați enumerat cinci persoane… ? ok ! și Dvs unde sunteți printre ele, și pe care din poziții , prima mijloc sau ultima. Cugetați singuri poziția personală in viața personală .

LoRa

Mesajul poate fi preluat păstrând conținutul și menționând sursa.

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc LoRa!
  As indrazni sa numesc acest articol, daca-mi permiti, o mica lectie de viata. Abia acum am inteles care-i chestiunea cu lista celor 5 persoane din articolul precedent. Recunosc ca nu m-as fi pus pe lista celor 5. Macar e bine ca acum am constientizat, e totusi un pas.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Life Design spune:

   Toți învățam câte ceva mereu. E să recunosc că și eu am trecut prin astfel de teste, si acum mai sunt , da, poate cu mai multe picanterii , dar cu cât facem un pas cu atât testele sunt mai rafinate și profunde și care m-au ajutat enorm și sper ca măcar unele să fie și altora de ajutor în propria cunoaștere.

   Apreciat de 2 persoane

 2. Bucur spune:

  Mulțumesc cu sufletul pentru toate oferite, pentru ghidare și înțelepciunea ta oferită.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.